Aardbeien

in en op bladerdeeg

Aardbeien in en op bladerdeeg

Ingrediënten:

3 doosjes aardbeien
8 plakjes bladerdeeg
2 eetlepels suiker
3 eetlepels water
3 dl melk
3 eigeel
75 gram suiker
2 theelepels vanillesuiker
25 gram custardpoeder
1.5 dl slagroom

Laat het bladerdeeg ontdooien en rol de plakjes uit tot een mooie egale plak. Daar prik je met een vork wat gaatjes in en leg hem op een ingevette bakplaat. Die gaat een kwartier de oven in op 200 graden.  Snijd het deeg daarna in tweeën. Verhit het water in een pannetje met de 2 eetlepels suiker. Dat verdeel je met een kwastje over de 2 gebakken stukken bladerdeeg en weer even terug zetten onder de grill. 5 min. ongeveer.
Haal de kroontjes van de aardbeien en was ze. Laat ze uitlekken en snijd ze in plakjes.
Eigeel, vanillesuiker en suiker mixen met de handmixer. Daar doe je de custardpoeder bij en mix weer even.  Voeg de 3 dl melk toe en mix weer. Het geheel in een pannetje doen en laat het koken tot een dikke vla. Zet het gas af en laat afkoelen.
Meng de slagroom met de vanillesuiker tot een lobbig geheel. Meng dat weer door de dikke vla. Verdeel de helft van de vla over een deel van het bladerdeeg. Leg plakjes aardbei over de vla. Daar gaat het tweede deel van het bladerdeeg op met de rest van de vla en daar weer op de rest van aardbeien.